Godt med lunsj

Fyflate, var sykt sulten. Trodde jeg skulle dø. Godt å endelig få i seg litt mat! <3

Cravings - bli kvitt dem

Hei alle sammen! Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om cravings ut ifra egne erfaringer. For mange kan cravings være ødeleggende for dietten, for en bulimiker er cravings omtrent ødeleggende for livet. Når man har en spiseforstyrrelse, forsterkes cravings, og du tenker på mat konstant. Dette er spesielt mat som er "nei nei, fy fy" i forhold til kostholds-planen din. Så, her kommer et par tips til å holde dem på avstand og muligens bli midlertidig kvitt dem. For dere som ikke vet, er cravings trangen dere får til å spise en bestemt type mat (eller bare mat generelt), selv om dere ikke har behov for det.

 

1. Ta en titt på kostholdet.
Ofte er cravings forårsaket av mangel på næring. F.eks vitaminmangel, saltmangel eller mineralmangel. Kroppen prøver da å si ifra med cravings, men den har en tendens til å "bomme" litt. Dvs, craver du sjokolade, kan det faktisk være et eple eller litt kylling kroppen din egentlig lengter etter. Derfor kan det være en tanke å se på kostholdet for å se om du får i deg får lite av f.eks jern eller noen vitaminer. Kosttilskudd kan også være til stor hjelp!

2. Spiser for lite fett.
Fett gjør deg ikke feit, den eneste grunnen til at folk tror dette, er fordi fet mat inneholder vanligvis mer kalorier. Men for å gjøre opp for det, gir fet mat bedre metthetsfølelse. Derfor kan det å bytte ut en frukt med et egg, eller en skive kyllingfilet med litt makrell i tomat, være lurt. Har du cravings, kan du gjerne ta deg en halv avokado. Avokado er sunt, inneholder "det riktige" fettet og gir en god/varig metthetsfølelse.

3. Te.
Te er for meg supert til å stanse cravings. Da er det helst svart eller grønn te, men kanel-te funker det og.

4. Du kjeder deg.
Ofte kommer cravings når man kjeder seg, for ja...man har rett og slett ingenting å gjøre, så da kan man likeså godt spise aka legge på seg! Derfor kan det være veldig viktig å holde deg okkupert med ting som krever en del konsentrasjon, eller ting som rett og slett får deg til å glemme!
5. Vann.
Væskemangel fører ofte til cravings. Pass på at du har nok vann i systemet!

6. Lavt blodsukker.
Lavt blodsukker gjør deg både sur og grinete, men det kan også føre til cravings. Dersom du opplever lavt blodsukker, vil du kanskje få en lett hodepine eller bare føle at alt er helt jævlig. Da kan et eple, en appelsin eller kanskje litt druer være en savior. Frukt har naturlig høyt sukkerinnhold og er derfor egnet til å "kurere" lavt blodsukker og grettenhet.

7. Tyggis og halsdrops.
Tyggis og halsdrops kan hjelpe myyyyye. Ofte når jeg har en craving, eller føler behov for å spise mer, putter jeg en tyggis i munnen - og vips, bortevekk! Cravings forsvinner, og jeg har en ren samvittighet. Halsdrops hjelper også til tider, men en skal være nøye med kaloriinnholdet der, en pakke doc inneholder nemlig over 200 kcal! Hjelp!

8. Unn deg noe.
Har du gått rundt og cravet iskrem i 1 uke, kan du gjerne unne deg en skål på lørdagskvelden. Ikke 1/2 (du vil jo tilfredsstille cravingen, ikke pirre den), ikke 4, men 1. Moderasjon er nøkkelen.
Slapp

Hei alle sammen! Uff, våknet opp i dag morrest og følte meg i relativt god form. Kanskje litt trøtt, men det ble jo en sein natt i går, så jeg tenkte ikke mye over det. Spiste en normal frokost og gikk på veggen for ca. 30 min siden. Er helt utkjørt! Aner ikke hvorfor, orker egentlig ikke å gjøre noen ting i dag.

*Gjeeesp*


Tenkte jeg skulle prøve ut denne oppskriften i morgen. Orker ikke i dag (sjokoladen må desverre droppes da...)

 


For å registrere deg på bloggtrafik.nu, trykk her

bilde

Hvordan takle bulimi

Hei alle sammen! Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om hvordan man kan "takle" bulimi.
Det å leve med en spiseforstyrrelse er utrolig tøft, og det har jeg selv erfaring i. Jeg sliter en god del med min bulimi, hvilket medfører flere problemer slik som:
- Magesmerter
- Hodepine
- Slapphet
Overspising/fasting
- Oppblåsthet/dårlig eller treg mage
- Fucked up forbrenning
- Vektoppgang

 


I tillegg til det faktum at jeg tenker på mat ca. 24/7. Tanken på å spise, tanken på å fylle meg selv opp med denne "urene" tingen kalt mat er både fristende og frastøtende. Jeg elsker følelsen av mat i munnen, jeg hater følelsen av å være mett. Jeg har faktisk ofte mareritt om at jeg "sprekker" og binger snop for rundt 4000 kcal. For dere som ikke vet hva binger er, er det vel impulsiv overspising. Dvs, du går til kjøkkenet og trykker i deg ca. alt du kan finne helt til magen føles ut som om den skal eksplodere. Deretter sitter du med verdens verste samvittighet og vil egentlig bare synke ned i jorden.

Så, for å unngå dette vil jeg dele noen tips som har hjulpet meg:

1.  Spis proteinrik mat.
Proteinrik mat hjelper veldig på metthetsfølelsen; du blir fortere mett og holder deg lengre mett, fordi blodsukkeret holder seg stabilt lengre. Dessuten er det bra for forbrenningen, siden proteiner faktisk forbrenner fett. De dagene jeg spiser en del tunfisk, minker matlysten og matfokusen!

2. Spis rent.
Dette er veldig viktig. Prøv å spise minst mulig mat med masse konserveringsmidler, fordi konserveringsmidler kan faktisk øke matlysten. "Ren" mat er f.eks kyllingfilet, laksefilet, karbonadedeig osv. IKKE kjøttkaker, pølser, pizza, brød (skal du først spise brød, spis grovbrød, gjerne hjemmebakt uten mel), fiskekaker, fiskeboller, pulversupper/sauser - ja, listen er lang, men jeg tror du har fattet det. Jeg sier ikke at det er "nei nei, fy fy", for har man bulimi, blir ofte den "forbudte" maten det man har mest lyst på. Jeg sier bare at du burde prøve å basere kostholdet ditt på "rene" råvarer for å unngå konserveringsmidler som faktisk er giftstoffer for kroppen og kan føre til vektoppgang, oppblåst mage, tregere forbrenning, mangel på næring osv. (dersom det inntas ofte).

3. Tren.
Du trenger ikke trene som en gal, men gjerne tren 1 time 2-3 ganger i uka. Prøv også å være i minst 30 min fysisk aktivitet hver dag. Ikke fordi du kommer til å bli tynn, men fordi det er bra for kroppen din, hjertet og lunger spesielt. Dessuten, er du så uheldig at du ender opp med 2 sjokoladeplater istedenfor 1, får du ikke like dårlig samvittighet! Trening øker også forbrenningen og følelsen av velvære. Når jeg trener glemmer jeg ofte alt om det mathelvete jeg lever i.

4. Drikk.
Det er viktig å få i seg nok væske, og da mener jeg vann, ikke pepsi max. Vann er bra for kroppen, det øker metthetsfølelsen, forebygger hodepine og svimmelhet, "renser" kroppen for avfallstoffer via urinen, og er i tillegg bra for hud, hår og negler!
Te er også noe du kan drikke en del av. Blant annet grønn og svart te, som øker forbrenningen og gir en viss metthetsfølelse. De har også andre helsefordeler som forebygging av sykdommer osv. Kanel og eple te er også et fint alternativ, det meste av te har helsefordeler. Men prøv å ikke tilsett noe, for da går teen fra en sunn "snack" til en kaloribombe! For ikke å snakke om at den kan øke søtsuget. Hvis du er som meg, og avskyr te uten "litt ekstra", tilsett steviosa. Det er et urtebasert søtningsmiddel med null kalorier og null påvirkning av blodsukkeret, 1/4 tsk er nok til en hel kopp. Teen blir kjempe søt og god!

5. Gå for "lettere" alternativer.
Med dette mener jeg: hvis du synes fun light saft er like god som vanlig saft, drikk fun light om du først skal drikke saft! Om du synes coca cola zero eller pepsi max er godt, drikk det når du først skal drikke brus! Da unngår du kaloribomber, men har du virkelig lyst på en vanlig coca cola; unn deg en! (men ikke 1 pr. dag, moderate mengder er viktig!)

6. Unn deg noe.
En gang i blant, kan det være en god ide å unne deg noe du craver (noe du føler du MÅ ha). Som f.eks har du gått rundt og tenkt på en snickers is (det tenker jeg på HELE tiden... og vafler...) i en uke, kan det kanskje være smart å kjøpe en og spise den på lørdagen etter en treningsøkt? Da slipper du dårlig samvittighet og du tilfredstiller cravingen din. Det minker også sannsyligheten for at du "sprekker" og overspiser. Og uken etter, vil du kanskje ikke tenke noe særlig på snickers, fordi du har fått det "ut av systemet".

7. Drit i kaloritellingen.
Hver gang jeg begynner med kaloritelling, øker fokuset på mat. Da tenker jeg nesten konstant på mat! Det er helt grusomt... Jeg planlegger i hodet ethvert måltid og regner ut kaloriene, deretter regner jeg hvor mye jeg på trene for å forbrenne dem. Ikke bra... Prøv heller å tenke på mengde istedenfor kalorier. F.eks 1 brødskive med proteinrikt pålegg og en frukt til frokost, 2 brødskiver med proteinrikt pålegg til skolelunsj, 1 frukt og 1 gulrot etter skolen, 1 moderat porsjon middag (1 laksefilet m/ 1 medium potet og 1 neve "grønt") . Deretter kanskje 1 frukt, egg eller grønnsak til kvelds hvis du MÅ. Dette er et ganske bra "matinntak" for en dag.

8. Hold deg opptatt.
For meg er det dans som får meg til å glemme alt om mat. Da jeg dro på "dance explosion" (en dance-event som varte i 5 dager), glemte jeg ALT om mat og gikk ned ca. 2 kg! Hvorfor? Fordi jeg sluttet å trykke i meg mat når jeg ikke var sulten, jeg spiste bare når magen rumlet. Venner, musikk, rydding, en dusj, lese bøker, shopping - ja, det er mye du kan gjøre for å holde deg okkupert og stenge ute tankene om mat når du ikke er sulten.

9. Kvitt deg med negativiteten og stresst.
Er det noe eller noen i livet ditt som gjør deg litt "deppa" eller får deg i "det mørke hjørnet" - dropp dem. Negativitet er for meg en MAJOR trigger. Det samme med stress, unngå stressende situasjoner.

10. Noen å snakke med.
Kanskje det viktigste punktet. Det kan ofte være godt å ha noen å snakke med om spiseforstyrrelsen din. Dele tankene og følelsene, få det ut liksom... For meg er mamma den jeg vender meg til, jeg kan snakke med henne om nesten alt, hun forstår meg. Kanskje å henvende seg til en venninne, forelder eller noen du har stor tillit til, kan være en god ide? En du ikke vet vil dømme deg eller kalle deg "pling i bolla", eller bare riste på hodet og si "skjønner ikke hvorfor du skal ha en spiseforstyrrelse, du er jo tynn og fin nok fra før" eller annen bullshit.

Ja, det var mine tips. Disse tingene har funket veldig bra for meg, men det behøver ikke å bety at alle og enhver vil funke for DEG. Vi er alle forskjellige, men sliter du med bulimi, er det vel verdt å prøve...?
Snakkes da, bloggen! 
http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=ABulimicsConfessions
Chill

Hei alle sammen! Jeg er utslitt. Hadde prøve i gym i dag (turn, fikk 5!) og dro på treningssenter etterpå. Var egentlig ikke særlig motivert, vurderte å droppe det, men presset meg selv til en intensiv styrkeøkt. Yeah! Men det var litt vanskelig, i og med at senteret var STAPPFULLT. Måtte vente i kanskje 15 min på at en gammel mann skulle bli ferdig med markløft! Pleier vanligvis å ta markløft først pga blir så svett på hendene, men i dag tok jeg der sist... Ikke bra, holdt på å miste stanga ... :/

Kjøpte noen ansiktsmasker og sånt på Vita for å dulle litt med flinke meg. <3

God helg da, folket!

Sulten...

Gaaaad, er så sulten at jeg kunne spist en hest. Egentlig har jeg lyst til å gå inn på kjøkkenet å stappe i meg alt jeg kan finne. Spesielt har jeg lyst til å spise most banan med peanutsmør. Omg, dør bare av tanken... Elsker peanutsmør og banan! Liker egentlig det meste av nøtter og frukt. Er sånn nøtte-menneske, haha, hvis det er noe som heter det da.

Kan ikke leve uten en liten neve cashew og mandler hver morgen! <3 Cashew er helt klart favoritten.

Fatter ikke hvordan jeg kan være sulten, med tanke på at jeg spiste like mye som gårsdagen... huff. Jaja, jeg får vel bare legge meg tidlig og prøve å spise en god frokost i morgen. Desverre, som de fleste i min familie, er jeg ingen "frokost-spiser". Greier bare ikke spise mer enn litt nøtter og litt cottage cheese/yoghurt. Klarer det rett og slett  ikke! Jeg er trøtt, kvalm og vil helst sove. Kan bare glemme alt som har med mat å gjøre, med mindre det er sjokolade da... eller yoghurtnøtter.

Gutter, aldri gjør dette...

Eller jenter for den saks skyld. Vel, dere lurer sikkert på hva dere aldri bør gjøre, og det skal jeg fortelle dere. Aldri, jeg gjentar, ALDRI snakk om eks-kjærestene deres til ny/nåværende kjæreste. Okei, okei, noen få ord dersom vedkommende spør om eksen, men mer burde det ikke være. Why? Vel fordi en eks er FORTID! Du henger deg vel ikke opp i fortiden, gjør du vel? Dessuten, å snakke om eksen vil indikere at du fortsatt tenker noe/en del på han/henne, hvilket kan igjen indikere at du muligens har følelser for denne personen, som igjen vil frastøte din nåværende kjæreste noe. Jeg mener hallo, vil du ikke at kjæresten din skal ha kun deg i tankene? Jeg vil iallfall det, så når typen min begynner å snakke om eksen sin, bygges det opp en ekkel klump i magen min. Han er min nå, når skal han egentlig forstå det?
Jeg hater når gutter snakker om eks-kjærestene sine. "Hun lo alltid av den scenen i Ted", "Hun hadde også et slikt smykke", "Du ligner litt på henne". Sayyy whaaat?!! Og det leder inn til neste avsnitt.


"...ligner litt på henne" hva faen tenkte du på? Hva i helv...ja du vet hvordan det ordet ender. Seriøst? Vel, jeg er ikke en kopi av henne, og når du sammenligner meg med henne, føles det bare ut som om jeg er en erstatning for henne. En slags protese for en manglende arm eller noe. Det var sikkert ikke vondt ment, kanskje det faktisk var et kompliment, men hvis du teller det som et kompliment betyr det vel at du synes det er attraktivt når noen ligner på eksen din...? Da synes du vel kanskje eksen din er noe attraktiv også? Eller...? Det er de signalene jeg plukker opp, og de frastøter meg noe så jævlig. Skjønner ikke helt hvorfor, men når en gutt jeg er sammen med prater om eksen sin, føler jeg egentlig en slags avsky. Avskyen er noe ovenfor henne, men for det meste faller den på han. Hvordan våger han liksom å tenke på henne slik når han er sammen med meg?
Dessuten, hun er en EKS og det er det vel en grunn til...? Så hvis jeg ligner på henne, ender jeg vel sannsynligvis opp som en og annen eks snart jeg og...


Hvordan redder du deg inn når du først har vært så dust at du faktisk har sagt noe tingene ovenfor? Slapp av, jeg skal fortelle deg.
Når du først har hatt hodet så langt oppi ræva at du faktisk har sagt dette til henne, har du på en måte sagt at hun er som alle andre du har hatt. En vanlig går mus, null originalitet. Det er nesten det samme som å klaske henne i trynet. Så derfor skal du redde deg ved å si noe slikt som "...men jeg er sammen med deg nå, og det er jeg så glad for", "...jeg er så glad for at du er du", "...du er den fineste jeg vet om, håper jeg ikke driter meg ut så mye at jeg mister deg", "...jeg er så glad for at du er min og jeg er din" osv. Prøv å være ærlig, ikke lyv å si at hun er den beste kjæresten du har hatt bare for å redde skinnet ditt. Og hvis du virkelig, innerst inne, synes eksen din vær bedre. Slå opp. Dette forholdet kommer ikke til å være godt for noen av dere dersom du har følelser for en annen. END OF DISCUSSION.

Kanskje lager jeg et lignende innlegg senere, gled dere!

Vanskelig å blogge

Tenkte jeg skulle lage et lite blogginnlegg fra PC, men det er jo faen meg umulig, med tanke på at jeg har folk som kikker meg over skuldra 24/7. Jaja, sånn er det vel med PC på skolen...

Nå har vikarlæreren funnet på en eller annen dust "Racer-Quiz"... Fyfaen, kan noen kverke han eller?

Flaks

Fyflate, hadde utrolig med flaks. Får faktisk ikke mattetentamen før på mandagen. Yesss, helga til å pugge! En annen ting som var jævlig flaks for meg, var at venninna mi tok mattetentamen 1 uke før alle oss andre (pga, hun skulle til USA) og fikk den derfor tilbake for 2-3 uker siden. Og siden jeg hjalp henne med engelsktentamen, fikk jeg låne mattetentamenen hennes for å se på. Det lille faktumet som gjør det hele enda bedre, er at  hun fikk 6. Wooho, let's cheat as fuck! 


Dårlig sidenote: Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Norske blogger
I går spiste jeg...

Jada jada, steriotypisk å blogge om hva man spiser, men måtte gjøre det for å huske det.

Frokost:
- 1 skyr (130 gr) m/ en liten neve mandler og en liten neve musli

Brunsj:
- 1 skyr (130 gr) m/ en appelsin

Lunsj:
- 1 vårrull (fuck you, thai kjæreste! Haha...)
-  1 1/2 thai kyllingspyd (kunn kyllingfilet)
- 1 liten boks tunfisk m/ litt ruccola salat, 3 oliven og 3 biter fetaost

Middag:
- 1 karbonade
- 2 ss stekt løk
- 1 bitteliten potet most m/ bittelitt smør og oregano (hater potet, men tvang fra mammas side)
-  1 liten neve ruccola salat m/ 3 skiver agurk og tomat

After workout:
- 1 karbonade

Ja, jeg vet: spiser for mye om ettermiddagen, men det er bare sånn kroppen min er. Vil heller følge mine naturlige instinkter enn å følge en teit diettregel. Kort og stygt innlegg dette her, men dealt with it.  

Skoleee

Okei, da sitter jeg her og forbereder meg til matte eksamen (hele klassen har forberedelse, "just in case" sier læreren). Jeg gjør som vanlig det meste av arbeidet, men det er helt greit egentlig, føler bare jeg blir mer forberedt selv.

Når jeg tenker meg om, hadde jeg egentlig ikke hatt noe imot å kommet opp i matte muntlig. Virker egentlig mye bedre enn matte skriftlig!

Getting fit!

Ja, jeg har da bestemt meg for å forsøke å komme meg i form. Eller "slanke" meg da, som mange vil si. Selv påstår jeg at jeg heller prøver å øke muskelmassen og minke fettprosenten for å få en mer tonet sommerkropp. Jeg pleier alltid å faile de mange "diettene" mine pga. spiseforstyrrelser + de fleste diettene jeg velger er ofte ekstremdietter. Men denne gangen skal jeg virkelig gjøre det, jeg skal gjøre det ordentlig og lykkes også! Det har jeg bestemt meg for. Jeg har faktisk valgt å gå så langt at jeg har spurt min egen mor om hjelp til å gå ned i vekt på en så sunn måte som mulig. Så da er det vel bare å sette i gang!

Dietten min vil bestå av "ren" mat. Dvs. mat uten konserveringsmidler (null pulversupper, pulversauser, kaviar o.l). Det blir kunn mat laget fra bunnen av i mitt eget hjem av friske råvarer. Det eneste unntaket vil være cottage cheese, cheddar ost og skyr. Resten skal være 100 % au naturel! Gleder meg til å virkelig komme i gang, skal bli godt å putte i kroppen litt "renere" mat. 

Slik ser jeg ut nå, og er slett ikke fornøyd: 


Jeg veit jeg hverken kan kategoriseres som feit eller chubby, men jeg er rett og slett ikke fornøyd med meg selv. Kroppen din er noe du bør være glad i, noe du bør stelle godt med - for du får bare en. Derfor har jeg tenkt å gjøre det skikkelig denne gangen: målet mitt skal være å få en SUNN kropp, en kropp man kan se blir tatt godt vare på i både matveien og på treningsstudioet, istedenfor "modellkroppen" så mange strever etter forgjeves. Jeg tror virkelig jeg kan lykkes, og jeg tror virkelig at jeg kommer til å bli fornøyd med meg selv. Dessuten, hvis jeg ikke blir fornøyd etter å ha mistet 2-3 kg, skal jeg faen meg oppsøke lege!

Mattetentamen - Faen altså...

Ja, da er det mattetentamen som står for dør. Jævlig skjipt i og med at jeg faktisk skulket skolen da vi egentlig hadde den pga; gadd ikke pugge og fikk nerver. Jeg er faktisk - tro det eller ei, en typisk 5/6 elev på skolen. Dvs, lærerens kjæledegge. En gang kom faktisk læreren hjem til meg da jeg var syk for at jeg skulle få tatt en matteprøve som ville avgjøre karakteren min i matte, han mente jeg hadde en såpass god sjanse til å trekkes opp en karakter. Og det greide jeg også, greide å dra i land 5'eren jeg mistet pga en jævlig vanskelig mattetentamen sist semester. Derfor har jeg helt noja for denne. Skulle egentlig pugge i påsken, men ja - trodde kanskje ikke den skulle komme så brått på. Har den faktisk på torsdag! Mood-killer!

Så da sitter jeg her og drikker te i massevis for å roe nervene...
Jeg er ei jente på 16 år som (uheldigvis) har bulimia. Jeg er faktisk glad i mat, styrketrening, bøker, filmer, musikk - og ja, ting som folk flest. Følg meg i hverdagen og kampen mot min spiseforstyrrelse.


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits